Project / 4th Quarter

Tianheng • Bayview

Image by LWK + PARTNERS < > < > < >

To create a healthy and pleasant living environment for residents of Tianheng • Bayview in Zhuhai, China, the architects focused on five aspects since the planning stage: health and wellness; ecology; smart technology; living convenience; and culture. Traditional artforms of painting and gardening inform the landscape experience, which varies from high to low elevations and drawing people from the edge towards the centre.

The areas are designed along a five-point spatial succession: gate, hall, garden, house and pond. The ‘gate’ of the main entrance is styled with layers of white landscape walls and a pair of inkstone-like pools on both sides, while a tree grows through a hollowed roof to filter sunlight ...

2021

2020

2019

2018

2017

2016

Contact us at https://www.futurarc.com/contact-us for older projects.