Project / 2020

Stonex

The Stonex administrative and industrial complex is developed as a native production-house. Considering the nature of work and the movement of raw and finished products, the building is designed with vehicular access only from one side, and not all around the building. This allows for the maximum possible green cover and softscaping, where the factory is designed such that spaces are used judiciously, with respect to the natural environment.

< >

The orientation and design of the building facilitates climate responsiveness. The hot and dry climate of Rajasthan is combated by the partly sunk mass, which helps the establishment to stay cool during summers and warm during winters. This is achieved by the natural phenomena of earth berming and earth coupling. By using local rubble, ...

2020

2019

2018

2017

2016

Contact us at https://www.futurarc.com/contact-us for older projects.