Chieng Yen Community House

Residential, Social / 1st Quarter 2019

Chieng Yen Community House

Chieng Yen Community House was built with the intention of creating a space—a common house of sorts and information centre—for the different groups to come together to share and let the various cultural and traditional handicrafts and practices be known; and possibly where tourism activities could also take place.

Nestled amidst a picturesque setting of the forest greenery and waterfall, it seeks to attract and promote social resources, as well as to inspire the local communities of the surrounding areas—potentially encouraging a sustainable development of culture, economy and construction, leveraging architecture-based vernacular wisdom. The project itself aims to contribute positively to the activities and livelihoods of the local communities.

Project Name Chieng Yen Community House
Location Chieng Yen Commune, Van Ho
district, Son La Province, Vietnam
Completion Date July 2018
Site Area 1,971 square metres
Gross Floor Area 406 square metres
Number of Rooms 4
Building Height 10.5 metres
Client/Owner Van Ho District People’s Committee
Architectural Firm 1+1>2 Architects
Principal Architect Hoang Thuc Hao
Design TeamDo Minh Duc; Nguyen Ba Duc;
Nguyen Nam Duong
Main Contractor Nguyen Gia Phong;
Hoang Van Minh
Mechanical &Electrical Engineer Pham Van Trung
Civil &Structural Engineer Hoang Thuc Hao; Do Minh Duc;
Nguyen Ba Duc; Nguyen Nam
Duong
Images/Photos 1+1>2 Architects; Do Minh Duc

To read the complete article, get your hardcopy at our online shop/newsstands/major bookstores; subscribe to FuturArc or download the FuturArc App to read the issues for free!