Anaha Spa at Shreyas Retreat

Commercial / Jul - Aug 2017

Anaha Spa at Shreyas Retreat

The spa gives off a minimalist vibe with its clean lines, exposed finishes and the use of local materials and craftsmanship. The organic feel is accentuated by natural light illuminating the inside spaces—the exposed walls and ceilings a canvas for a play of light and shadows.

The spaces are further held together with a strong design language of brick jaali screens, Kota stone flooring, as well as doors and openings made from locally sourced solid wood. The inclusion of exposed walls, local stones and brick screens, designed parametrically but constructed using local techniques and masons, added a subtle yet distinct character to the spatial experience of the spa retreat.

Project Name Anaha Spa at Shreyas Retreat
Location Banglore, India
Completion Date November 2016
Site Area 25 acres
Gross Floor Area 20,000 square meters
Number of Rooms 10
Building Height 7 meters
Client/Owner Inner Challenges Pvt Ltd
Architectural Firm The Purple Ink Studio
Principal Architects Akshay Heranjal; Aditi Pai
Main Contractor CQS
Civil &Structural Engineer Design Ventures Engineering Consultant Pvt Ltd
Images/Photos Shamanth Patil; The Purple ink Studio

To read the complete article, get your hardcopy at our online shop/newsstands/major bookstores; subscribe to FuturArc or download the FuturArc App to read the issues for free!