Project

Nov-Dec 2018


The windows enable residents to adjust the amount of sunlight and ventilation
 

HOUSE IN CHAU DOC

Located in the suburban town of Chau Doc in An Giang province, Southern Vietnam, this house serves as a communal residence for three families. The architects wanted to not only have the house blend well with its environment—both in physical appearance and spirit—but also have it filled with daylight, natural ventilation and open to the surrounding views of nature, as if living in a
semi-outdoor space.

This border town close to the Cambodian frontier has been developed along a branch of the Mekong River. As such, floating homes and pilotis houses are the predominant architecture for living, set amidst riverbanks and extensive rice fields.

Based on these conditions, what the architects aimed for was to adopt the local/regional materials and methods such as the local carpenters’ techniques as well as their construction methods as much as possible, while applying the following key features that differentiated the house from the rest in the neighbourhood.


PROJECT DATA

Project Name
House in Chau Doc
Location
Chau Doc City, An Giang Province, Vietnam
Completion Date
February 2017
Site Area
210 square metres
Gross Floor Area
340 square metres
Number of Rooms
5
Building Height
7 metres
Client/Owner
Nguyen Le Thu Ba
Architecture Firm
NISHIZAWAARCHITECTS
Principal Architect
Shunri Nishizawa
 
Main Contractor
Local contractor
Mechanical & Electrical Engineer
Local engineer
Civil & Structural Engineer
Local engineer
Images/Photos
Hiroyuki Oki; NISHIZAWAARCHITECTS

To read the complete article, get a copy of the Nov-Dec 2018 edition at our online shop or at newsstands/major bookstores; subscribe to FuturArc or download the FuturArc App!

<BACK>


SUBSCRIBE TODAY
SGD 67.00*
 
6 ISSUES A YEAR
 
 
* Regular Price SGD 90.00 for 6 Issues  


FuturArc Collaborators
 
           
           
           

   
           

FuturArc Supporters