Projects

May-Jun 2018



Exterior view (photo courtesy of 
Hiroyuki Oki; Quan Dam; VTN Architects)

BINH HOUSE

Binh House, built in 2016, is one of the projects in the architecture firm’s House for Trees series, a prototypical housing design that seeks to provide green spaces within high-density neighbourhoods. The client’s family consists of three generations. Therefore, the challenge was to create spaces that allow the residents to interact and communicate with one another. The house is an outcome of various passive strategies that govern the nature-friendly aspect of the project.

The gardens are located on top of the vertically stacked spaces, bounded by sliding glass doors. This not only improves the microclimate by using natural ventilation and daylighting in every room, but the alternately stacked openings also increase visibility and interaction between the family members. The living room, dining room, bedrooms and the study room are continuously opened. From one room to the other, the line of sight reaches beyond to the other rooms via the gardens. Service areas such as the kitchen, bathrooms, stairs and corridors are located in the west to limit heat radiation exposure towards frequently occupied areas.


Project Data

Project Name
Binh House
Location
Ho Chi Minh City, Vietnam
Completion Date
March 2016
Site Area
321.6 square metres
Gross Floor Area
233 square metres
Number of Rooms
8
Building Height
14.37 metres
Client/Owner
Private
Architecture Firm
Vo Trong Nghia Architects
Principal Architect
Vo Trong Nghia
Main Contractor
Wind And Water House JSC
Images/Photos
Hiroyuki Oki; Quan Dam; VTN Architects

 

To read the complete article, get a copy of the May-Jun 2018 edition at our online shop or at newsstands/major bookstores; subscribe to FuturArc or download our FuturArc App!

<BACK>


SUBSCRIBE TODAY
SGD 67.00*
 
6 ISSUES A YEAR
 
 
* Regular Price SGD 90.00 for 6 Issues  


FuturArc Collaborators
 
           
           
           

   
           

FuturArc Supporters