Project

May-Jun 2018


Operable partitions allow for daylighting and ventilation (photo courtesy of 
Hiroyuki Oki; MW archstudio)

204 HOUSE (Merit — FuturArc Green Leadership Award 2018)
 

Located in Nha Trang city in a densely populated area, cluttered with traditional narrow houses and amidst air and noise pollution from motor vehicles, this house is indeed a breath of fresh air in the neighbourhood.

With a white façade and abundant greenery, this dwelling for eight stands out also for the way it ‘steps back’ from the street, converting its frontage space as a green buffer.

In Vietnam, most people maximise the front of their house to generate income, either by opening a family-owned business or renting out the space. Thus by not doing so, 204 House is essentially giving back some much-needed greenery to the city.

The plants are mainly vegetables or herbs, easy to find locally. Apart from contributing positively to the residents’ well-being, the greenery also helps improve the microclimate of the house and its immediate areas.

The architects also designed and installed a rainwater storage and treatment system to recycle rainwater for irrigation.

Project data

Project Name
204 House
Location
204 Tran Quy Cap, Nha Trang City, Vietnam
Completion Date
10 May 2016
Site Area
117 square metres
Gross Floor Area
445 square metres
Building Height
13.2 metres
 
Client/Owner
Le Van Vinh
Architecture Firm
MW archstudio
Principal Architect
Le Minh Quang
Main Contractor
MW archstudio
Mechanical & Electrical Engineer
Bui Thi My Hanh
Civil & Structural Engineer
Nguyen Ai Thy
Images/Photos
Hiroyuki Oki; MW archstudio


To read the complete article, get a copy of the May-Jun 2018 edition at our online shop or at newsstands/major bookstores; subscribe to FuturArc or download our FuturArc App!


<BACK>


SUBSCRIBE TODAY
SGD 67.00*
 
6 ISSUES A YEAR
 
 
* Regular Price SGD 90.00 for 6 Issues  


FuturArc Collaborators
 
           
           
           

   
           

FuturArc Supporters