Projects

Mar-Apr 2018

AN URBAN INFILL

Built on a hilly site, next to a residential area, with an old concrete portico
covered with liana, this office was redeveloped from a large greenhouse
that used to belong to the provincial agricultural science institute. Given the
building’s special history to the institute and neighbourhood, the architects
wanted to minimise environmental interference to the existing site, as well as
cultural and social disruption to the community. Due to the project’s limited
budget and timeline, local materials, craftsmanship and labour as well as on-site
construction methods were utilised.

In preserving both the internal and external spatial relationship of the original
structure, they maintained the earliest greenhouse while creating new work
studios—a series of intimate and village-like workspaces under the greenhouse’s
skin. The building is constructed out of lightweight galvanised steel and a pitched
roof canopy, timber windows and doors, along with a pervasive use of glass that
allows for constant illumination of natural light throughout the day—all keeping in
line with the glasshouse aesthetics. Additionally, three large trees growing on the
ground floor are left intact—reaching up to the upper level, they help to define
the entry foyer.

 


To read the complete article, get a copy of the Mar-Apr 2018 edition at our online shop or at newsstands/major bookstores; or subscribe to FuturArc.

<BACK>


SUBSCRIBE TODAY
SGD 67.00*
 
6 ISSUES A YEAR
 
 
* Regular Price SGD 90.00 for 6 Issues  


FuturArc Collaborators
 
           
           
           

   
           

FuturArc Supporters