Projects

Jan-Feb 2017

 

 

Institute for Integrated Learning in Management Campus
 

Contextually responding to its harsh local microclimate, the project was conceived to fortify itself from the external environment and create a relevant oasis-like internal environment. This resulted in the inward-looking morphology, with a high thermal mass on the outer faces that blocks out the hot winds predominant in the region.

The project is designed to have a low wall-to-window ratio; furthermore to thermally buffering each unit and reducing solar gain from the façade of the building, toilet shafts are moved to the exterior faces of each unit. Deep recessed windows provide shade and help in controlling optimum daylighting.
 

 

To read the complete article, get a copy of the Jan-Feb 2017 edition at our online shop or at newsstands/major bookstores; or subscribe to FuturArc.

 

 

<BACK>


SUBSCRIBE TODAY
SGD 67.00*
 
6 ISSUES A YEAR
 
 
* Regular Price SGD 90.00 for 6 Issues  


FuturArc Collaborators
 
           
           
           

   
           

FuturArc Supporters